28 مرداد 1393 - 4:53
شناسه خبر: 294
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
راهاندازی مرکز تحقیقاتی تولید میگوی عاری از بیماری
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: مرکز تحقیقاتی تولید میگوی عاری از بیماری با اعتباری بیش از 80 میلیارد دلار با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری در هفته پژوهش در استان بوشهر افتتاح میشود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، محمد پورکاظمی در نشست خبری با اعلام این خبر به سیاستهای موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اشاره کردو گفت: برنامههای این موسسه بر اساس اقتصاد مقاومتی و در راستای برنامه پنجم توسعه و افق 1404 است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور افزود: بیماری لکه سفید میگو در سالهای گذشته مشکل اصلی تولید بود که با کنترل این بیماری و معرفی گونه مقاوم به نام وانامی و ارائه فرمول غذایی مناسب تولید میگو که به صفر رسیده بود سال گذشته به 12 هزار و 500 تن افزایش یافت و امسال تولید 20 هزار تن هدفگذاری شده است.
وی تصریح کرد: بیماری جدید میگو به نام EMS در آسیای جنوب شرقی شیوع یافته است اما هنوز وجود آن در ایران گزارش نشده و برنامههای پیشگیرانه در این زمینه انجام میشود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در ادامه به فعالیتهای در دست اجرا اشاره کرد و گفت: بسته تحقیقاتی پرورش ماهی در قفس تدوین شده به وزارت کشاورزی ارائه شده و این موسسه در زمینه آموزش، ترویج و تحقیقات به ویژه در جانمایی پرورش ماهی در قفس آماده مسئولیت دارد.
وی ادامه داد:سند ملی اصلاح نژاد ماهیان کپور، آزاد، قزلالا، میگو و ماهیان خاویاری تدوین میشود و کمیته ملی در این زمینه تشکیل و تفکیک وظایف شده است.
وی افزود:طرح افزایش ذخایر آرتمیا در ارومیه در قالب ایجاد بانک ژن در حال انجام است.تولید ماهی تیلاپیا که بعد از کپور سریعالرشدترین و مقاومترین نوع ماهی است پیگیری میشود تولید این ماهی به ویژه در مناطق مرکزی با ظرفیت 10 تا 20 تن در هکتار قابل انجام است.
وی گفت: کشند قرمز که سالهای گذشته برای ذخایر دریایی مشکلساز بود آنلاین و ماهوارهای پایش میشود.
کاظمپور گفت: همچنین استفاده از غدای ارگانیک با منشا گیاهی برای میگو و آبزیان نیز در دست اقدام است.
وی گفت: به دلیل حساسیت کشند قرمز ستاد ملی کشند باید آمادگی لازم را داشته باشند اما با بررسیهایی که انجام شده است امکان ظهور این آفت در سال جاری تا به امروز به اثبات نرسیده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور افزود: این موسسه به دنبال تولید پایدار،تجاریسازی فعالیتها ، تشکیل بانک ژن گونههای در حال انقراض،مطالعه پروش ماهی بدون تغییر آب، تولید پروبیوتیکها، استفاده از ضایعات آبزیان در پرورش ماهی و مطالعات زیستمحیطی است.
وی افزود: در راستای افزایش ایمنی و سلامت غذا با موسسه استاندارد مذاکره شده است و استاندارهای غذای سالم و استاندارهای دارویی آبزیان تدوین میشود.
*ذخایر خاویار دریای خزر نگران کننده است/5 گونه در حال انقراض
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در ادامه ذخایر خاویاری دریای خزر را بسیار نگرانکننده اعلام کرد و گفت: 5 گونه خاویاری این دریا در حال انقراض هستند و ذخایر ماهی دریاهای جنوب و شمال وضعیت مناسبی ندارند.
پورکاظمی سرانه مصرف ماهی در کشور را کمتر از 11 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: آلودگیهای با منشاء صنعتی، نفتی، شهری و کشاورزی ماهیان دریا را آلوده کرده است که این آلودگی بیشتر در کبد دستگاه گوارش کلیه و پوست ماهیان ذخیره میشود و در بافت ماهی این آلودگی به مراتب کمتر است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در ادامه به اعتبار بسیار اندک تحقیقات اشاره کرد و گفت :10 میلیارد تومان سرمیاه در گردش در بخش شیلات وجود دارد که سهم تحقیقات 30 میلیارد تومان با 900 نفر پرسنل است.
منبع: فارس